M2Media

Corona Media Update #5: grote kansen in media én creatie

Download Corona Peiling #4

Welkom bij al weer de vijfde media update. Het mediagedrag is momenteel niet onderhevig aan veel veranderingen. Daarom besteden we in deze update meer aandacht aan inspiratie en learnings vanuit het buitenland. Dit levert weer interessante inzichten op die voor elk merk relevant zijn. We zien dat merken interessante keuzes maken in business, corona-inhakers erg op elkaar gaan lijken en er doen zich grote kansen voor in media én creatie.

We beginnen deze week met inspiratie van merken die zich aanpassen (adapt) en business keuzes maken om met de situatie om te gaan (overcome). Vervolgens zoomen we in op de trends in creatives en of merken hiermee door moeten gaan.

We hebben ons al eens eerder afgevraagd hoe het mediagedrag er na corona uit komt te zien. Omdat er steeds meer onderzoek beschikbaar is krijgen we hier steeds een beter beeld van. We sluiten dan ook af met een analyse van media in het buitenland om tot verwachtingen & kansen voor Nederland te komen.

Inspiratie op business

Ondanks dat er langzaam versoepeling van maatregelen in meerdere landen wordt uitgerold, zal de nieuwe situatie voor veel merken niet meer hetzelfde zijn. Wereldwijd zien we merken die het voortouw nemen en inspelen op nieuwe business kansen. Ze passen zich aan (adapt) om te kunnen overleven (overcome) in deze tijd. Merken die er digitaal sterk voor staan hebben een voorsprong omdat ze zich sneller kunnen aanpassen. Zo zien we VR- en AR-oplossingen, nieuwe direct-to-consumer verkoopkanalen en livestream shopping trends in stroomversnelling raken door de crisis.

Creatives

Wereldwijd hebben 9 op de 10 marketeers hun creatie aangepast sinds corona. Dit zorgt er voor dat veel creaties op elkaar zijn gaan lijken met als gevolg dat sommige jongeren corona-inhaker moe worden. Wanneer we inzoomen op de creatives die afgelopen periode zijn ingezet zien we drie wereldwijde trends ook in Nederland plaatsvinden: ondersteunen van vitale sectoren,  “opvoeden” van consumenten en het helpen van consumenten. Het wordt tijd om weer op te vallen met andere boodschappen die goed bij je merk passen.

Media na corona

Op basis van data uit verschillende landen waar maatregelen tegen corona zijn genomen, kunnen we voorzichtige voorspellingen doen wat het effect hiervan op media gaat zijn. Het lijkt erop dat veel van het mediagedrag terugkeert naar de oude situatie, hoewel er ook enkele blijvende veranderingen zullen zijn. Corona is vooral bij digitale media een accelerator geweest met als gevolg een hogere mediaconsumptie die blijvend is. Er liggen zowel kansen als bedreigingen op de loer voor adverteerders.

 

Download de gehele update middels de link bovenaan dit artikel.

Vragen?

Direct onze hulp nodig?  Neem dan contact op met Matthijs Roumen via matthijs@m2media.nl voor een vrijblijvend gesprek.

M2Media

Insights | Media Strategy | Planning & Buying | Media Direction & Management

M2Media’s strategic, executional and buying power supports its customers to deal with the complex world of media and, more importantly, supports them to boost the performance of their brands.

Download Corona Peiling #1Download Corona Peiling #2Download Corona Peiling #3